Runningtherapie (individueel / groep)

Wat is runningtherapie?
Runningtherapie is een wetenschappelijk bewezen effectieve therapie en wordt vaak als aanvullende behandelvorm ingezet bij de behandeling voor mensen met psychische klachten. Runningtherapie richt zich op het verbeteren van zowel het lichamelijke als het geestelijke welzijn van patiënten die lijden aan psychische klachten, zoals een depressie. Ook bij lichamelijke en psychosociale klachten zoals stress, burn-out of angstklachten kan runningtherapie helpen.

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige hardloopsessie onder begeleiding. Bij runningtherapie wordt het hardlopen rustig opgebouwd. Het tempo van het lopen is afhankelijk van uw niveau. Alles is mogelijk, van wandelen tot rennen op hoog tempo. We streven ernaar dat u plezier krijgt in het bewegen en uiteindelijk runningtherapie twee á drie keer per week (zelfstandig) gaat hardlopen. Het doel van de runningtherapie is niet een hardloper van u te maken maar om te werken aan uw lichamelijke en mentale herstel. Inter-fysio biedt runningtherapie zowel individueel als in een groep aan.

 

Kosten voor deelname
Runningtherapie wordt vergoed door uw zorgverzekeraar uit uw aanvullende verzekering. Als u in behandeling bent voor psychische klachten, dan wordt de runningtherapie mogelijk vergoed vanuit het traject bij de ggz-instelling.