Kosten

De kosten voor diagnostiek en behandeling bij IPGGZ worden door uw zorgverzekeraar vergoed. IPGGZ kan dit met uw toestemming voor u afhandelen met uw zorgverzekeraar. De kosten worden dan zonder uw tussenkomst met uw zorgverzekeraar afgehandeld. De kosten voor onze hulp tellen echter wel mee voor het verplichte eigen risico dat door de overheid is vastgesteld. IPGGZ vindt dat patiënten die psychische hulp nodig hebben niet om financiële redenen daarvan af moeten zien. Daarom hebben wij de volgende regelingen ingesteld:

  • IPGGZ vergoedt een deel van het eigen risico aan patiënten die dit zelf niet kunnen betalen. > Lees meer

 

IPGGZ is een zorginstelling die niet met alle zorgverzekeraars een contract heeft. Wanneer de behandeling gestart is in 2018 krijgt de verzekeraar een restitutiebedrag voor de behandeling.  De eigen bijdrage zou bij de patiënt in rekening moeten worden gebracht door IPGGZ.

IPGGZ heeft er voor gekozen om de eigen bijdrage NIET te verhalen op de patiënt maar voor eigen rekening te nemen. Hierdoor hoeft de patiënt alleen het eigen risico te betalen.

IPGGZ heeft in 2019 contracten bij bijna alle verzekeraars uitgezonderd CZ en Multizorg waardoor de eigen bijdrage vervalt.